Als sportarts is Dr. Outtier lid van de Vereniging voor Sport en Keuringsartsen (SKA).
Zowel de individuele, niet-aangesloten sporter als de clubsporter kan in de praktijk terecht voor een Sportmedisch Onderzoek volgens de Vlaamse Aanbeveling (VASO).

Basissportkeuring
Dit kan zowel bij dr. Outtier als Dr. Debois.
Beperkt lichamelijk onderzoek: lengte, gewicht, hart- en longausculatie, nazicht rugcurve, liesbreuk,...
Bv. zaalvoetbal, basketbal,...

Uitgebreide sportkeuring
Enkel bij dr. Outtier. Volledig lichamelijk onderzoek: BMI, vetpercentage, long- en hartparameters, EKG in rust en bij inspanning op ergometerfiets, urineonderzoek, bloedonderzoek,...
Bv. competitieturnen, triatlon, wielrennen, diepzeeduiken, motorsport, volleybal,...

Is een sportmedisch onderzoek voor u noodzakelijk?
Via www.sportkeuring.be kan je nagaan of een sportmedisch onderzoek noodzakelijk is op basis van gekozen sport, leeftijd, persoonlijke en familiale voorgeschiedenis.

Als een sportmedisch onderzoek aangeraden wordt of wanneer jouw sportfederatie het verplicht, krijg je een uitgebreide sportmedische vragenlijst. Vul die nauwkeurig in en stuur deze rechtstreeks elektronisch vanuit de website naar dr. Outtier of neem hem afgedrukt mee. Tijdens het sportonderzoek overloopt Dr. Outtier met jou de ingevulde vragenlijst en dan volgt een algemeen en sportspecifiek lichamelijk onderzoek. Hierna volgt een advies aangaande de geschiktheid voor de betreffende sport.

Wordt het onderzoek terugbetaald?
Sommige ziekenfondsen kunnen (gedeeltelijke) terugbetaling regelen. Vraag dit zeker na.

Wat breng ik mee?
  • Sportkledij (dames doen liefst een topje aan, handig voor het aanbrengen van zuigdoppen van EKG-toestel op borst en rug)
  • 2 handdoeken
  • Vaccinatiegegevens
  • Iets om te eten (na een eventuele bloedname waarvoor je nuchter moet zijn)
  • Iets om te drinken